Seminarium med Nikolaj Nikitin från Berlinale: Så bygger du långsiktigt ditt festivalprogram

Hur sätter man profilen för sitt festivalprogram? Hur hittar man rätt bland alla filmer på den internationella marknaden? Och framför allt, hur lyckas man boka just de filmer man vill ha? Den 23 november bjuder vi in till seminarium med Nikolaj Nikitin från Berlinale.
Berlinale är en av världens absolut tyngsta filmfestivaler och har varje år 19 000 ackrediterade branschgäster från hela världen. De är också världens största publika festival med över 300 000 sålda biljetter och visar årligen runt 400 filmer.

Nikolaj Nikitin är en av festivalens programmerare och specialicerar sig på film från Östeuropa, Norge och Sverige. Han har också startat programmet School of film agents (SOFA) som riktar sig till personer som är verksamma inom filmindustrin men utanför produktionssektorn.

Nu kommer han till Festivalcentrum för att dela med sig av strategier för hur man långsiktigt kan bygga sin festivals programidentitet – oavsett storlek!

Tid: Torsdag 23 november, kl 12.30-13.30
Plats: ABF-huset, Sveavägen 41, Hedénsalen, plan 4
Fri entré men föranmälan krävs!

Osa till clarice@festivalcentrum.se