Workshopdag: Playing with Cinema – Enhancing Pedagogical Moments Through Film

En workshopdag för filmvisande organisationer för att vidga vyerna kring filmvisning för barn och unga, i och utanför skolan. Arrangeras av Skärisbiografen/Kulturhuset Stadsteatern Skärholmen och CinemAfrica tillsammans med Festivalcentrum med stöd från Stockholms stad.

Syfte

Som titeln avslöjar, Playing with Cinema – Enhancing Pedagogical Moments Through Film, är målet att hitta ett lekfullt sätt att prata om och visa film, uppvärdera filmen som konstform snarare än verktyg och att entusiasmera den unga publiken och deras lärare till att uppleva film och alla dess olika aspekter.

Inbjudna workshopledare

Petra Slatinsek, programchef på kommunala barn- och ungdomsbiografen Kinodvor i Ljubljana

Alejandro Bachmann, f.d. filmpedagog och curator på Austrian Film Museum

Dessa två kommer att hålla i samtal och workshops för att utmana vårt sätt att visa film för barn och unga, skriva lärarhandledningar och visa ”svår film” för unga. Under dagen bjuds det på fika och lunch. Att delta är gratis men anmälan är krav.

Playing with Cinema – Enhancing Pedagogical Moments Through Film

Datum & tid: Fredagen 17 maj, kl. 09:00-16:00 med lunch- och fikapauser under dagen
Plats: Skärisbiografen, Bodholmsgången 13 (T-bana Skärholmen)
Anmälan: Obs! Endast för filmvisande organisationer som visar film för barn & unga. Fri entré, lunch & fika ingår och anmälan är bindande. OSA här senast 25 april